HÍREK


 

2017. március 22-24.

Részt vettünk az ETRA éves konferenciáján

Az ETRA (European Tyre Recycling Association, azaz Európai Gumiabroncs Hasznosító Szövetség) tagjaként, március 22-24. között cégünk képviselői jelen voltak a Szövetség éves közgyűlésén és az azt követő konferencián.
Az ASTM tárgyaláson lehetőségünk volt aktívan részt venni a piro-kormok nemzetközi szabványosításának folyamatában, a konferencián pedig 9 témában hallhattunk előadásokat, összefoglalókat az európai gumiabroncs hasznosítást érintő témákban.
A konferencia megerősített bennünket abban, hogy világviszonylatban is egyre erősebb a szakmai és befektetői érdeklődés A PIROLÍZIS TECHNOLÓGIA IRÁNT, valamint határozottan szükség van a gumiabroncs hulladékok feldolgozásához egy minőségi kijövő termékeket eredményező, körforgásos gazdaságba kiválóan illeszthető technológiára.

Képgaléria
A teljes méret megtekintéséhez kattintson a képre!

Brüsszel ASTM tárgyalás
Brüsszel ETRA konferencia
Brüsszel ETRA közgyűlés

 

2017. március 8.

A New Energy is részt vett a Rómában megrendezett Green Economy Business Fórumon

GreenEconomy Üzleti Fórum Rómában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter látogatása alkalmával (2017. március 8.)


2017. március 8-án a magyar környezeti ipart, annak innovatív technológiáit és megoldásait bemutató üzleti fórumot szervezett a Római Magyar Nagykövetség Külgazdasági Irodája GreenEconomy címmel a Római Magyar Akadémián. A gazdasági fórumot Szijjártó Péter külügyminiszter nyitotta meg, majd őt követően a HIPA elnöke Ésik Róbert elnök tartott előadást „Miért Magyarország?”címmel (Why Hungary) a hazai gazdasági és befektetési környezetről. Az olasz-magyar kereskedelmi kapcsolatokról, annak perspektíváiról és a tőkemozgás irányairól Giuseppe Ferdinandi, az ICE (Olasz Külkereskedelmi Intézet) fejlesztési igazgatója tartott tájékoztatót.

Az üzleti fórum megszervezésében és a magyar cégek kiutaztatásában a MNKH Zrt. Projektkoordinációs Igazgatósága működött közre. A bemutatkozón 6 magyar cég és 3 ernyőszervezet jelent meg; ez utóbbiak a MNKH Zrt., HIPA, NHKV Zrt=Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. voltak. A bemutatkozó magyar cégek számára üzleti találkozókat szervezünk (B2B-k), az üzleti konzultációkat a programot társszervező és finanszírozó MNKH Zrt. képviseletében Jávor Mátyás nyitotta meg. A tematikát az innovatív környezetipari megoldások, az energia-, anyag- és víztakarékos termelés és fogyasztás, a hulladékkezelés innovatív módszerei adták. Szomorú aktualitást adott a magyar bemutatkozásnak a rengésbiztos ház magyar innovációja is (2016. augusztus 24-től három alkalommal súlyos földrengés-sorozat követelt közel 300 áldozatot és okozott jelentős károkat Közép-Itáliában). Az ületi fórumon közel 90 fő vett részt, ebből 60 fő üzleti partnerünk volt.
Az üzleti fórum margóján a HIPA elnöke megbeszélést folytatott az ICE fejlesztési igazgatójával és Diana Battaggia-val az UNIDO-ITPO olasz igazgatójával (ITPO=Investment and TechnologyPromotion Office). Ésik Róbert HIPA elnökkel egyeztetünk továbbá a 2017 őszére tervezett befektetési roadshow római és Dél-itáliai állomásairól, tematikájáról és annak időzítéséről.

Az előadásokat követően az olasz és magyar cégek, illetve szervezetek szakmai konzultációjára került sor. Magyar részről a következők voltak jelen: Kiss group, THERMOWATT Kft, Noah House Kft, Seres Kft, Mento Kft, New Energy Kft. Az említetteken kívül a megbeszéléseken részt vett a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., illetve a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. képviselője. Olasz részről a környezetiparban tevékenykedő cégeken kívül (BioprojectgroupSrl, Centro RottamiSrl, MGM Spa, EnvisionSrl) ügyvédi és mérnöki irodák is egyaránt nagy érdeklődést tanúsítottak a magyar innovációk iránt. A visszajelzések alapján több mint 30 partneri megbeszélés (B2B) történt. Több esetben is felmerült a technológiatranszferre, illetve a termékek és berendezések kizárólagos forgalmazására vonatkozó igény. Az üzleti fórum sikerességét jelzi, hogy a számos olasz résztvevő között, olyanok is jelen voltak, akik beruházási célú tárgyalásaikat éppen az elmúlt időszakban kezdték meg hazánkban. Így az European Techno Group képviseletében Edoardo M. Anghinelli különösen nagyra értékelte Ésik Róberttel, a HIPA elnökével folytatott megbeszélését.
Az évente Riminiben megrendezésre kerülő Nemzetközi Környezetvédelmi Kiállítás (ECOMONDO; 2017. november 7-10 Rimini) szervezői nevében CristinaMinghetti, a nemzetközi kapcsolatok igazgatója nyújtott tájékoztatást az idei kiállításra vonatkozó megjelenési lehetőségekről. A New Energy Kft képviseletében Váradi Viktor, a 2016-ban tartott rendezvény egyetlen magyar kiállítójaként megerősítette, hogy a standjukon tapasztalt folyamatos látogatottságnak köszönhetően idén mindenképpen nagyobb területre lesz szükségük. Ezt követően a magyar cégek közül többen is kifejezték szándékukat egy közös kiállítási megjelenésre vonatkozóan.

Kelt: Róma; 2017. március 9.
Készítették: Dr. Hagymási Tünde és Dr. Antalóczy Péter KGA-k
Mellékelve: az üzleti fórum programja

Képgaléria
A teljes méret megtekintéséhez kattintson a képre!

 

2016. november 8-11.

Csapatunk részt vett a Riminiben évente megrendezésre kerülő Ecomondo (www.ecomondo.com) szakmai kiállításon november 8-11 között!

Az előzetes várakozásainkat szerencsére felülmúlta az érdeklődés technológiánk iránt, a világ minden tájáról delegációk, befektetők és kutatók is megkerestek bennünket.

A megbeszélések során megerősítettek minket arról, hogy a gumiabroncsok hasznosítása világszerte komoly probléma és az egyes kormányoknak, befektetőknek hosszú távon működő, végleges megoldásokra van szüksége.

Az elkövetkezendő hónapokban azon kell dolgoznunk, hogy az érdeklődőkkel üzleti együttműködésbe lépjünk, valamint saját technológiánkat nemzeti hulladékgazdálkodási rendszerükbe integráljuk.

Képgaléria
A teljes méret megtekintéséhez kattintson a képre!

ISO-9001_Magyar-1

ISO Tanúsítványok

 

eu_2015_1

Pályázatok