Gyűjtés

Ezúton értesítjük tisztelt partnereinket, hogy 2017.09.01-jétől a New Energy Kft. saját járműves gyűjtését szünetelteti, 2017.09.01-jét követően kizárólag az érvényes szerződéssel rendelkező partnerei számára végzi tovább saját járműveivel, a megállapodásukban rögzített feltételekkel a hulladékok gyűjtését. Cégünk szerződést kötött a Gumiátvétel Kft.-vel, mely saját járműveivel az eddig megszokott rendnek megfelelően diszpécserszolgálattal együttműködve végzi tovább a gumiabroncs hulladékok összegyűjtését cégünk telephelyére. A New Energy Kft. az ÁTVÉTEL linken található feltételekkel saját telepelyi gumiabroncs hulladékátvételét továbbra is díjmentesen végzi.

 

Gumiátvétel Kft. 2017.09.01-től érvényes díjszabása:

 

1. Zóna: Díjmentes elszállítás: DUNAHARASZTI KIINDULÁSSAL KALKULÁLVA
Budapest XII. Bürök u., I. Mészáros u., XIII. Fáy u., XV. Szerencs u., XVI. György u. és Ráckeve, Szigetújfalu, Százhalombatta, Érd, Budaörs, Nagytarcsa, Ecser, Vecsés, Üllő, Gyál, Dabas, Bugyi települések közigazgatási területe által határolt „Ingyenes zónán” belül.
3.5 tonnás járművel. Egy fuvar során a szállítóautó mérettől függően 150-180 db abroncsot tud elszállítani. Az elszállítás során amennyiben a várakozási idő miatt számlát kell kiállítania partnerünknek, a kiállított számlát a szállítási szolgáltatást igénybe vevőnek 5 napon belül átutalással kell teljesítenie.

2. Zóna: DUNAHARASZTI KIINDULÁSSAL KALKULÁLVA
7.874 Ft + ÁFA / kiszállás 3.5 tonnás járművel (a kiszállás díját a sofőr kiszámlázza függetlenül a szállítandó gumiabroncsok darabszámától. Egy fuvar során a szállítóautó mérettől függően 150-180 db abroncsot tud elszállítani. Az elszállítás során kiállított számlát a szállítási szolgáltatást igénybe vevőnek 5 napon belül átutalással kell teljesítenie. Kézi számla kiállítására nincsen lehetőség.) Budapest díjmentes körzetén kívül eső közigazgatási területei, Dunaharaszti kiindulási ponttal számolva közúton 80km-en belüli települések közigazgatási területei esnek ide.

3. Zóna: Szolgáltatási területen kívüli elszállítások:
Azokról a településekről, amelyekről rendszeres gyűjtést nem végez a Gumiátvétel Kft., egyedi megállapodás alapján végzi el a gyűjtési feladatot.
Irányadó szállítási díjak:
- 3.5 tonnás járművel szállítható mennyiség: 230 Ft/km + ÁFA
- multiliftes, konténeres elszállítás: 300 Ft/km + ÁFA
A mindenkori szállítási díjak az esetleges útdíj megfizetését már tartalmazzák.
A fenti szolgáltatási díjak multiliftes, konténeres szállítás esetén a rakodó személyzetet nem tartalmazzák, a szállító jármű rakodásáról ebben az esetben a megrendelőnek kell gondoskodnia. A szállítójármű a helyszínre érkezését időbeosztás alapján végzi, a helyszínen a hulladékhoz irányításáról a megrendelőnek kell gondoskodnia. Amennyiben a szállítójármű 30 percet meghaladó időtartamot kell várakozzon a megbeszélt időponton túl megrendelőre, a Gumiátvétel Kft. a szállítási díj kiszámlázásán kívül 3000 Ft/megkezdett óra + ÁFA várakozási díj felszámolására jogosult. Ezen eseményről szállítási jegyzőkönyv készül két példányban, amelyből egyet a jármű vezetője átad a megrendelőnek.

Ingyenes zóna | 2. zóna

 

A mindenkori szállítási díjak az esetleges útdíj megfizetését már tartalmazzák.
A fenti szolgáltatási díjak multiliftes, konténeres szállítás esetén a rakodó személyzetet nem tartalmazzák, a szállító jármű rakodásáról ebben az esetben a megrendelőnek kell gondoskodnia. A szállítójármű a helyszínre érkezését időbeosztás alapján végzi, a helyszínen a hulladékhoz irányításáról a megrendelőnek kell gondoskodnia. Amennyiben a szállítójármű 30 percet meghaladó időtartamot kell várakozzon a megbeszélt időponton túl megrendelőre, a Gumiátvétel Kft. a szállítási díj kiszámlázásán kívül 3000 Ft/megkezdett óra + ÁFA várakozási díj felszámolására jogosult. Ezen eseményről szállítási jegyzőkönyv készül két példányban, amelyből egyet a jármű vezetője átad a megrendelőnek.

 

Lakossági hulladékátvétel :

 

A lakosságnak lehetősége van hulladékká vált gumiabroncsát telephelyünkön hasznosítási céllal DÍJMENTESEN leadni. Magánszemélyenként 5db abroncs adható le.
Átadás-Átvételi elismervényt állítunk ki, amely kitöltéséhez az Átadó nevét, lakóhelyének városát és személyi igazolványának számát rögzítjük. Az így kiállított dokumentumokat bizalmasan kezeljük, kizárólag hatósági ellenőrzés keretein belül adhatjuk ki a hatóság szakembereinek.

Vállalkozásoktól, szervizektől:

 

Az átvételkor minden esetben Átvételi elismervényt bocsájtunk az Átadó rendelkezésére, valamint a mérlegelésről mérési jegyet állítunk ki. Ezekkel a dokumentumokkal hivatalosan igazolhatja az átvétel megtörténtét. Amennyiben igény merül fel (általában nagyobb v. rendszeres kisebb mennyiség átadásakor) Hasznosítási igazolást is kiállítunk partnereink részére, ezzel éves hulladékos bevallásukban igazolni tudják, hogy engedéllyel rendelkező hasznosítónak adták át a hulladékukat. Az abroncsokat mi EWC 160103 kódon vesszük át, természetesen nem veszélyes hulladékként.

Önkormányzati gyűjtések :

 

Cégünk több önkormányzattal is szerződéses kapcsolatban áll, és természetesen örömmel vesszük további környezettudatos önkormányzat jelentkezését.
Az önkormányzati gyűjtéseknél jellemzően az szokott problémát okozni, hogy a gyűjtést meghirdető önkormányzatok sem tudják előre a lakosság által leadni kívánt gumiabroncs hulladékok mennyiségét, minőségét.
Általunk javasolt pontok önkormányzati gumiabroncs hulladékok gyűjtésekor:
  • az önkormányzat előre jelöljön ki a lakosság számára egy pontot, ahová be tudják vinni a hulladékukat
  • ezt a pontot az önkormányzat úgy válassza meg, hogy adott esetben minimum 3 munkanapig tárolható legyen a hulladék a hétvégi napokat is beleértve
  • (ennek az az oka, hogy a gyűjtő partnereink gyűjtőjáratait rá kell szervezni a hulladékra, és nem mindegy h. 1 m3 vagy 40 m3 gyűlt össze. Más és más szállítójárművet igényel az elszállítás a gazdaságos hulladékmozgatás érdekében.
  • Egész napra kiállítani autót ritkán van lehetőségünk, hiszen az autónk ebben az esetben kihasználatlanul ácsorog, míg a raktere megtelik órákon keresztül. Normál esetben addig 2x - 3x fordulna. Emiatt kérjük, az önkormányzatok ne így kalkuláljanak.
  • Dunaharaszti 30km-es vonzáskörzetében díjmentesen biztosítjuk az elszállítást
  • A gyűjtést javasoljuk 30 nappal a gyűjtés időpontja előtt egyeztetni velünk, hogy a járatszervezést zökkenőmentesen meg tudjuk oldani