The European Carbon Black Summit

The European Carbon Black Summit

A legutóbbi csúcstalálkozó sikerére építve nagy örömünkre visszatért az ACI 3. európai korom csúcstalálkozója, amelyre 2023. június 14-én, 15-én került sor Frankfurtban, Németországban.

Az előrejelzések szerint a korom (CB) iránti kereslet növekedni fog, és ennek a növekedésnek a kezelése nagy kihívást jelent majd, mivel az ukrajnai háború máris nagy hiányt okozott a szűz korom kínálatában. Egyes e terület szakértői szerint a CB-ellátás hiánya a háború előtti évekhez képest 40%-ra nő. A csúcstalálkozó fő célja ezeknek a kérdéseknek a kezelése volt. A hangsúly a helyreállított CB szabványosításának javításán, valamint a gumiabroncsok életciklusának kiszámításával kapcsolatos problémákon is volt.

Amint az nyilvánvaló, az európai CB-ipar nagy kihívásokkal néz szembe a szűz és a visszanyert koromipar terén. Nagy mennyiségű energia és idő kerül majd az új helyzethez való alkalmazkodásra, ami kulcsfontosságú lesz az ipar további fejlődéséhez, valamint a végfelhasználók igényeinek kielégítéséhez.