Részt vettünk a Recovered Carbon Black Kongresszuson

2019. május 21-22.

A Carbon Black World az egyetlen olyan esemény, amelynek témája kizárólag az ipari korom (virgin carbon black). A 15. éve megrendezésre kerülő rendezvény nemzetközi gyártók, végfelhasználók és berendezések, technológiai megoldások szolgáltatói küldöttségét vonta maga után a gumiabroncs, a gumi, a műanyag, a vegyszerek és a festékek területén.
Az évek során ez a konferencia olyan márkákat vonzott, mint a Cooper Tire & Rubber Co., a Phillips Carbon Black, a Continental és a 2018-as konferencia arra hívta fel a figyelmet, hogy felhívja ezeket a főbb márkákat és még többet a hálózati és stratégiai ismeretek megosztására.
Az idei rCB (recovered CB) konferencia fókuszában kifejezetten a pirolízises technológiával visszanyert korom volt.
A visszanyert kormot olyan szakértők és innovátorok kutatják, fejlesztik és értékesítik, akik azon fáradoznak, hogy a korom másodnyersanyagként a körforgásos gazdaság részeként újra termékbe kerülhessen. A visszanyert korom a globális 1,25 milliárd piac 5% -t jelenti, és a végfelhasználói igények és a fenntartható alternatívák iránti fogyasztói igények szabályozhatók, amelyek a fel nem használt gumiabroncsok egyre növekvő problémájának megoldására irányulnak.
A kétnapos konferencia résztvevői hallották a teljes ellátási láncot, hogy teljes rálátást kapjanak a piacra. A koromgyártók megosztották a kihívásaikat, és adott esetben az esettanulmányok, a gyártók és a technológiai szolgáltatók megvitatták az iparági trendeket és a technológiai platformokat, és a végfelhasználók véleményt kaptak a visszanyert koromról és jövőképükről, azok fenntarthatóságáról.

Néhány az előadások közül:

Pyrolysis From Tires Interdependence of rCB and Oils Production Due To Economic and Regulatory Constraints
Robert Weibold | Founder of Weibold
Producing fine ground rCB economically at minimum energy consumption
Daniel Karhoff | Central Division of Technology of NEUMAN & ESSER
Process Technology
RCB from a perspective of a rubber articles producer
Jurgen Heers | Head of Group Procurement Compounding Materials of Jurgen Heers | Head of Group Procurement Compounding Materials of Semperit AG- Holding
Virgin carbon black perspective: Do we see opportunity within the recovered carbon black sector?
Jakub Szwajka | Chief Marketing Officer of MAKROchem
The recovery process of tire pyrolysis carbon black and how to deal with waste tyre, including carbon black purify, granulation, drying and recovery after pyrolysis
Jin Yanchao | Vice Manager R&D Department of Doright Co Ltd, China