HÍREK


2019. május 21-22.
Részt vettünk a Recovered Carbon Black Kongresszuson


A Carbon Black World az egyetlen olyan esemény, amelynek témája kizárólag az ipari korom (virgin carbon black). A 15. éve megrendezésre kerülő rendezvény nemzetközi gyártók, végfelhasználók és berendezések, technológiai megoldások szolgáltatói küldöttségét vonta maga után a gumiabroncs, a gumi, a műanyag, a vegyszerek és a festékek területén.
Az évek során ez a konferencia olyan márkákat vonzott, mint a Cooper Tire & Rubber Co., a Phillips Carbon Black, a Continental és a 2018-as konferencia arra hívta fel a figyelmet, hogy felhívja ezeket a főbb márkákat és még többet a hálózati és stratégiai ismeretek megosztására.
Az idei rCB (recovered CB) konferencia fókuszában kifejezetten a pirolízises technológiával visszanyert korom volt.
A visszanyert kormot olyan szakértők és innovátorok kutatják, fejlesztik és értékesítik, akik azon fáradoznak, hogy a korom másodnyersanyagként a körforgásos gazdaság részeként újra termékbe kerülhessen. A visszanyert korom a globális 1,25 milliárd piac 5% -t jelenti, és a végfelhasználói igények és a fenntartható alternatívák iránti fogyasztói igények szabályozhatók, amelyek a fel nem használt gumiabroncsok egyre növekvő problémájának megoldására irányulnak.
A kétnapos konferencia résztvevői hallották a teljes ellátási láncot, hogy teljes rálátást kapjanak a piacra. A koromgyártók megosztották a kihívásaikat, és adott esetben az esettanulmányok, a gyártók és a technológiai szolgáltatók megvitatták az iparági trendeket és a technológiai platformokat, és a végfelhasználók véleményt kaptak a visszanyert koromról és jövőképükről, azok fenntarthatóságáról.

Néhány az előadások közül:

 • Pyrolysis From Tires Interdependence of rCB and Oils Production Due To Economic and Regulatory Constraints
  Robert Weibold | Founder of Weibold
 • Producing fine ground rCB economically at minimum energy consumption
  Daniel Karhoff | Central Division of Technology of NEUMAN & ESSER
  Process Technology
 • RCB from a perspective of a rubber articles producer
  Jurgen Heers | Head of Group Procurement Compounding Materials of Jurgen Heers | Head of Group Procurement Compounding Materials of Semperit AG- Holding
 • Virgin carbon black perspective: Do we see opportunity within the recovered carbon black sector?
  Jakub Szwajka | Chief Marketing Officer of MAKROchem
 • The recovery process of tire pyrolysis carbon black and how to deal with waste tyre, including carbon black purify, granulation, drying and recovery after pyrolysis
  Jin Yanchao | Vice Manager R&D Department of Doright Co Ltd, China

NEW ENERGY – ETRA 2019. tagság megújítás


Az egyetlen olyan európai szövetség, amely kizárólag a termékként tovább nem használható gumiabroncsok újrahasznosítására jött létre.
Az ETRA egy független, tag-vezérelt európai szövetség, amely nyitva áll a „gumiabroncs-újrahasznosító iparban” való részvételhez hozzájáruló különböző tevékenységekben. Az ETRA egy 1990-ben létrehozott és 1992-ben finanszírozott projekt eredménye, amely összehangolja a gumiabroncs hulladékok újrafeldolgozását Európában. A szövetséget 19 küldött által vették fel az első európai gumiabroncs-újrahasznosítási konferenciára, amelyet 1994 januárjában Brüsszelben tartottak, mint az éves projekt végső tevékenységét. A konferencián a gumiabroncsok újrahasznosításával foglalkozó vállalatok, kormányzati szervek és magánszemélyek vettek részt, beleértve a granulálókat, az anyagfelhasználókat, a termékfejlesztőket, a gyűjtőket, az abroncsfutózókat, a berendezésgyártókat és a gumiabroncsgyártókat is. 1994 szeptemberében az ETRA-t európai társulásként regisztrálták, azzal a céllal, hogy fórumot teremtsen az iparágban felmerülő kérdésekkel kapcsolatos megbeszélésekre és cserékre.
Ma az ETRA egy független európai egyesület, amelynek +250 gumiabroncs-újrahasznosítási szakember a tagja 43 országban.
Az ETRA tagjai tükrözik mind a köz-, mind a magánszektort, amelyek részt vesznek a fogyasztás utáni gumiabroncsok környezetbarát kezelésében és használatában. A politika és a döntéshozók, valamint az újrahasznosítási lánc összeköttetésének szervezésével és összekapcsolásával megbízott személyek képviseltetik magukat. Az ETRA tagjai az anyaghasznosításra összpontosítanak: anyaggyártók (azaz granulálók, összetevők) és felhasználók (pl. Építőmérnökök, termékgyártók), valamint gyűjtők, újrafeldolgozó berendezések gyártói, kutatási és képzési szervek, termékfejlesztők és az új technológiák felhasználói.

Az ETRA elsődleges céljai a következők:

 • az állami és magánszervezetekkel és a fogyasztókkal való kapcsolattartás során a gumiabroncs-újrahasznosító ipar érdekképviseleti szerepét szolgálják;
 • megvédje a gumiabroncs-újrahasznosító ipar érdekeit a jogszabályok tekintetében;
 • a gumiabroncsok újrahasznosításának előmozdítása és alternatív, fenntartható módszerek keresése a meglévő piacok kibővítésére és új termékek létrehozására;
 • az újrahasznosított gumiabroncsgumi használatának előmozdítása számos fogyasztói és ipari termékben, valamint építési alkalmazásokban;
 • kommunikációs kapcsolatok biztosítása a gumiabroncs-újrahasznosítási szakemberek, valamint a kormányzati és szakmai szervezetek, a szövetséges iparágak, a kutatási és fejlesztési szervezetek és a nagyközönség között;
 • a tagok és más érdekelt felek számára releváns információk nyújtása a fejlesztésekről, technológiákról és piacokról;
 • a gumiabroncsok újrafeldolgozására vonatkozó ipari szabványok kidolgozásában és támogatásában;
 • segítséget nyújtani a gumiabroncs-újrafeldolgozó iparban élő csoportoknak és egyéneknek.

Az EU Bizottsága és a Parlament elismerése alapján az ETRA segítette az újrahasznosítási fórumot és a hulladékok megelőzésére és újrahasznosítására vonatkozó tematikus stratégiáról szóló párbeszédet. Az ETRA tagja az Európai Újrahasznosítási Koalíciónak, és a 2006. évi hulladékgazdálkodási politikáról szóló parlamenti meghallgatások egyik fő előadója, és 2008 januárjában ismét részt vesz a „hulladéklerakó” kritériumok megvitatásában. Az ETRA hozzájárult az ENSZ (UNEP) bázeli egyezményhez („Útmutató a használt gumiabroncsok azonosításához és kezeléséhez”). Az újrahasznosított gumiabroncs anyagokat előzetesen regisztrálják a REACH alapján az ETRA-UMENA ​​program keretében. Ezeknek az anyagoknak az előkészítéséhez és kezeléséhez eszközként került sor a CEN műszaki specifikációira.

A New Energy Kft. is tagja az ETRA-nak, tagságát idén is megtartotta és igyekszik aktív tagja lenni a szervezetnek. Résztvevői vagyunk a D36 tagságnak, amely a pirolízis kormok standardizálásában működik együtt az ASTM-el (American Society for Testing and Materials). Az elmúlt évek során üdvözítően hatott ránk, hogy a gumiabroncs hulladékok feldolgozási technológiái közül egyre fontosabb szerep jut a pirolízisnek. Igyekeznek az EU-s jogharmonizációt is ebbe az irányba terelni. A 3 napos konferenciának immáron majd a fele a pirolízishez köthető előadásokból állt. Társaságunk így aktívan részt tud venni az ETRA-s tagság működésében. Ennek részét képezi az is, hogy 2019 júliusában cégünk ad otthont ezzel a témával kapcsolatos további fejlesztési lehetőségek felkutatásáról szóló egyeztető tárgyalásoknak.


2017. március 22-24.

Részt vettünk az ETRA éves konferenciáján

Az ETRA (European Tyre Recycling Association, azaz Európai Gumiabroncs Hasznosító Szövetség) tagjaként, március 22-24. között cégünk képviselői jelen voltak a Szövetség éves közgyűlésén és az azt követő konferencián.
Az ASTM tárgyaláson lehetőségünk volt aktívan részt venni a piro-kormok nemzetközi szabványosításának folyamatában, a konferencián pedig 9 témában hallhattunk előadásokat, összefoglalókat az európai gumiabroncs hasznosítást érintő témákban.
A konferencia megerősített bennünket abban, hogy világviszonylatban is egyre erősebb a szakmai és befektetői érdeklődés A PIROLÍZIS TECHNOLÓGIA IRÁNT, valamint határozottan szükség van a gumiabroncs hulladékok feldolgozásához egy minőségi kijövő termékeket eredményező, körforgásos gazdaságba kiválóan illeszthető technológiára.

Képgaléria
A teljes méret megtekintéséhez kattintson a képre!

Brüsszel ASTM tárgyalás
Brüsszel ETRA konferencia
Brüsszel ETRA közgyűlés

2017. március 8.

A New Energy is részt vett a Rómában megrendezett Green Economy Business Fórumon

GreenEconomy Üzleti Fórum Rómában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter látogatása alkalmával (2017. március 8.)


2017. március 8-án a magyar környezeti ipart, annak innovatív technológiáit és megoldásait bemutató üzleti fórumot szervezett a Római Magyar Nagykövetség Külgazdasági Irodája GreenEconomy címmel a Római Magyar Akadémián. A gazdasági fórumot Szijjártó Péter külügyminiszter nyitotta meg, majd őt követően a HIPA elnöke Ésik Róbert elnök tartott előadást „Miért Magyarország?”címmel (Why Hungary) a hazai gazdasági és befektetési környezetről. Az olasz-magyar kereskedelmi kapcsolatokról, annak perspektíváiról és a tőkemozgás irányairól Giuseppe Ferdinandi, az ICE (Olasz Külkereskedelmi Intézet) fejlesztési igazgatója tartott tájékoztatót.

Az üzleti fórum megszervezésében és a magyar cégek kiutaztatásában a MNKH Zrt. Projektkoordinációs Igazgatósága működött közre. A bemutatkozón 6 magyar cég és 3 ernyőszervezet jelent meg; ez utóbbiak a MNKH Zrt., HIPA, NHKV Zrt=Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. voltak. A bemutatkozó magyar cégek számára üzleti találkozókat szervezünk (B2B-k), az üzleti konzultációkat a programot társszervező és finanszírozó MNKH Zrt. képviseletében Jávor Mátyás nyitotta meg. A tematikát az innovatív környezetipari megoldások, az energia-, anyag- és víztakarékos termelés és fogyasztás, a hulladékkezelés innovatív módszerei adták. Szomorú aktualitást adott a magyar bemutatkozásnak a rengésbiztos ház magyar innovációja is (2016. augusztus 24-től három alkalommal súlyos földrengés-sorozat követelt közel 300 áldozatot és okozott jelentős károkat Közép-Itáliában). Az ületi fórumon közel 90 fő vett részt, ebből 60 fő üzleti partnerünk volt.
Az üzleti fórum margóján a HIPA elnöke megbeszélést folytatott az ICE fejlesztési igazgatójával és Diana Battaggia-val az UNIDO-ITPO olasz igazgatójával (ITPO=Investment and TechnologyPromotion Office). Ésik Róbert HIPA elnökkel egyeztetünk továbbá a 2017 őszére tervezett befektetési roadshow római és Dél-itáliai állomásairól, tematikájáról és annak időzítéséről.

Az előadásokat követően az olasz és magyar cégek, illetve szervezetek szakmai konzultációjára került sor. Magyar részről a következők voltak jelen: Kiss group, THERMOWATT Kft, Noah House Kft, Seres Kft, Mento Kft, New Energy Kft. Az említetteken kívül a megbeszéléseken részt vett a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., illetve a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. képviselője. Olasz részről a környezetiparban tevékenykedő cégeken kívül (BioprojectgroupSrl, Centro RottamiSrl, MGM Spa, EnvisionSrl) ügyvédi és mérnöki irodák is egyaránt nagy érdeklődést tanúsítottak a magyar innovációk iránt. A visszajelzések alapján több mint 30 partneri megbeszélés (B2B) történt. Több esetben is felmerült a technológiatranszferre, illetve a termékek és berendezések kizárólagos forgalmazására vonatkozó igény. Az üzleti fórum sikerességét jelzi, hogy a számos olasz résztvevő között, olyanok is jelen voltak, akik beruházási célú tárgyalásaikat éppen az elmúlt időszakban kezdték meg hazánkban. Így az European Techno Group képviseletében Edoardo M. Anghinelli különösen nagyra értékelte Ésik Róberttel, a HIPA elnökével folytatott megbeszélését.
Az évente Riminiben megrendezésre kerülő Nemzetközi Környezetvédelmi Kiállítás (ECOMONDO; 2017. november 7-10 Rimini) szervezői nevében CristinaMinghetti, a nemzetközi kapcsolatok igazgatója nyújtott tájékoztatást az idei kiállításra vonatkozó megjelenési lehetőségekről. A New Energy Kft képviseletében Váradi Viktor, a 2016-ban tartott rendezvény egyetlen magyar kiállítójaként megerősítette, hogy a standjukon tapasztalt folyamatos látogatottságnak köszönhetően idén mindenképpen nagyobb területre lesz szükségük. Ezt követően a magyar cégek közül többen is kifejezték szándékukat egy közös kiállítási megjelenésre vonatkozóan.

Kelt: Róma; 2017. március 9.
Készítették: Dr. Hagymási Tünde és Dr. Antalóczy Péter KGA-k
Mellékelve: az üzleti fórum programja

Képgaléria
A teljes méret megtekintéséhez kattintson a képre!

2016. november 8-11.

Csapatunk részt vett a Riminiben évente megrendezésre kerülő Ecomondo (www.ecomondo.com) szakmai kiállításon november 8-11 között!

Az előzetes várakozásainkat szerencsére felülmúlta az érdeklődés technológiánk iránt, a világ minden tájáról delegációk, befektetők és kutatók is megkerestek bennünket.

A megbeszélések során megerősítettek minket arról, hogy a gumiabroncsok hasznosítása világszerte komoly probléma és az egyes kormányoknak, befektetőknek hosszú távon működő, végleges megoldásokra van szüksége.

Az elkövetkezendő hónapokban azon kell dolgoznunk, hogy az érdeklődőkkel üzleti együttműködésbe lépjünk, valamint saját technológiánkat nemzeti hulladékgazdálkodási rendszerükbe integráljuk.

Képgaléria
A teljes méret megtekintéséhez kattintson a képre!ISO-9001_Magyar-1

ISO Tanúsítványok


eu_2015_1

Pályázatok