27. ETRA Konferencia

27. ETRA Konferencia

A 27. ETRA Konferenciát a gumiabroncsok újrahasznosításáról 2022. május 30. és június 1. között,  tartották a brüsszeli Le Louise Hotelben. Annak ellenére, hogy májusban számos, az újrahasznosítással kapcsolatos eseményre került sor, amelyek egy része átfedésben volt, a világ 28 országából 122 regisztrált résztvevő volt.

A konferencia témája, a New Market Partnerships after 2020: Overcoming the Obstacles (Új piaci partnerségek 2020 után: Az akadályok leküzdése) című témája az abroncs-újrahasznosító iparban elért rendkívüli előrelépések egy részét, és kiemelte annak izgalmas szerepét a jövőben a körkörös gazdaság részeként.

Pirolízis fejlesztések

PIROLIZIS: A LÉPÉSEK ELŐRE ez volt a Pirolízis Session címe. Több mint 100 éves fejlesztés (1920-2020) után a pirolízis ma már kiváló minőségű anyagokat tudott kifejleszteni, amelyek újra bevezethetők az új gumiabroncsok gyártásába, valódi körkörös gazdaságot valósítva meg. A világ legsikeresebb projektjeit illusztrálták.

Devulkanizálás, vízpermetezés és egyéb anyagok valorizálása

Az évek során sok előrelépés történt a gumi vulkanizálás előtti eredeti állapotának visszaállításában. A devulkanizálás, a vízsugarazás, az összekeverés, a fröccsöntés csak néhány lehetőség a járművek és a gumiipar számára anyagok és termékek beszerzésére. Különféle technológiákat és anyagokat fejlesztettek ki, és a fejlesztések még mindig folyamatban vannak, mind a gumiabroncs-újrahasznosítók, mind a gumiabroncs-gyártók bevonásával. A gumiabroncsok újrahasznosítása az évek során egyre innovatívabb és kifinomultabb lett. Az újrahasznosításból nyert anyagokat újrahasznosították, vagy olyan kifinomult felhasználási és felhasználási módokon kombinálták, amelyek aligha lehet felismerni őket.